Wat hebben we gedaan?

BID, de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag, wordt bij steeds meer regionale activiteiten betrokken. Onderstaand een kort overzicht van de highlights:

2023
  • BID treedt i.s.m. de Kunstenbond op voor ‘fair play and fair pay’ op festivals.
  • Er komt een ledenwerving campagne met een nieuwe BID advertentie.
  • We bereiden onze ALV van 1 maart 2024 in Pulchri voor
  • We gaan o.a. een contributieverhoging voorstellen om de vereniging meer armslag te geven.
  • Er is een samenwerking gestart met Pulchri Studio voor een maandelijkse sessie met een BID lid als leider.
  • Het bestuur bepaalt in een aparte sessie de Missie, Visie en Kernwaarden.
  • Er verschijnt een nieuwe website voor de belangenvereniging.
  • Via de gemeente Den Haag heeft BID ook voor 2023 subsidie gekregen voor het Spinoza Orkest.
  • Voor PDNK hebben we bemiddeld bij het opzetten en continueren van de zondagmiddagconcerten in Brasserie Amare.
  • Eerste ALV in Puchri met uitbreiding van het bestuur.
  • De Jaarrekening 2021 en begroting 2022 worden vastgesteld op de ALV.
  • In de programmering wordt er samengewerkt met PDNK en met Fresh.
  • Samenwerking met Equinox Jazz Promotions heeft er voor gezorgd dat we in Kafé Kafka op zondagmiddag kunnen programmeren.
  • Een speciale uitgave van DH Centraal met een JAZZ BIJLAGE komt uit.
  • Regentenkamer werd omgedoopt tot Podium de Nieuwe Kamer.
  • De Gemeente DH heeft budget voor ‘Meesterwerken’ concerten gegeven.
  • BID is samen met FataCultuur in Monster jazzconcerten gaan organiseren.
  • Website gaat live en muzikanten kunnen lid worden van BID.
  • Samenwerking start met de Stichting ‘Jazz at the Club’.
  • BID start de samenwerking met The Grey Space in the Middle en Musicon.
  • Wij zijn het eerste podium in NL bij het Nationaal Podium Plan per 01-06-21.
  • Dankzij de Gemeente DH en het Prins Bernhard Cultuurfonds was het mogelijk een Jazz weekeinde en een éénmalig orkest te organiseren.
  • Ben van den Dungen verzorgde op verzoek van partner Musicon, de  programmering van het Summer Time Festival op de Grote Markt.
  • BID heeft bij de gemeente Den Haag en bij het Prins Bernhard Cultuurfonds een subsidie gekregen voor het opzetten van een éénmalig orkest t.b.v. een te organiseren Jazz weekeinde in december 2021. De gemeente Den Haag en het Cultuurfonds stelden subsidies beschikbaar, waaruit het Spinoza Orkest vorm heeft gekregen .
2020
  • De belangenvereniging BID wordt op 7 oktober 2020 opgericht door Ben van den Dungen, Ellister van der Molen en Han van den Bogaerde.
  • De Gemeente Den Haag heeft de door BID ingediende aanvraag voor  Meesterwerken concerten in 2021 goedgekeurd.
  • Dankzij subsidie van Fonds Podiumkunsten is er een Podcast gemaakt, de eerste van vele.
  • Door de samenwerking van BID met Jazz at the Club speelt Nueva Manteca  op zondagmiddag in het The Hague Marriott Hotel, het voormalige Bel Air hotel waar in het verleden de afterparty’s van het North Sea Jazz Festival werden gehouden.
Scroll naar boven