BID-Nieuws

14-04-2021 – Weer nieuwe podcasts
Vandaag zijn drie nieuwe podcasts geplaatst op de site van Podium de Nieuwe Kamer, één over Rob van Kreeveld en twee over Rob Agerbeek. Deze podcasts worden geproduceerd met een door BID verkregen Balkonscènes subsidie. U luistert de podcasts hier
13-04-2021 – Het Nationaal Podium Plan
Per 1 juni 2021 gaat het National Podium Plan van start, inmiddels wordt daar in de verschillende Jazz bladen aandacht aan besteed. Ook BID en Podium de Nieuwe Kamer gaan zich als organisaties aansluiten bij dit NPP. Een recent interview over de start en het doel van het NPP kunt u hier lezen.
03-04-2021 – Video’s van de opnames van de podcasts
Van het opnemen van de podcasts is vaak een korte video beschikbaar. Abonneer u op het Youtube kanaal van Dansen en de Blues om niets te missen!
28-03-2021 – Nieuwbrief nummer 1
Vandaag hebben wij onze eerste nieuwsbrief verzonden. Leden hebben deze in hun mailbox gekregen (als ze dat willen) en een ieder kan deze lezen door hier te klikken.
14-03-2021 – Subsidieanvragen
Afgelopen week hebben wij voor ons project Meesterwerken (najaar 2021) bij verschillende fondsen subsidie aangevraagd.
Meesterwerken? inderdaad:
BID organiseert tien concerten van de aangesloten Haagse musici in twee locaties in Den Haag te weten Musicon en The Grey Space in the Middle. Bij elk concert staat een meester of een meesterwerk uit het heden of verleden centraal waardoor de artiest zich laat inspireren om tot de invulling van het concert te komen.
Uiteraard alles nog onder voorbehoud, maar we zijn druk bezig.

En … tromgeroffel … We hebben nu 136 leden!

04-02-2021 – BID bestuur uitgebreid
De pianist Robert Koemans is toegetreden tot het bestuur van onze vereniging. Het bestuur bestaat nu uit 5 leden en is daarmee voltallig.
30-01-2021 – Ons 100e lid.
We schrijven vandaag ons 100e lid in! Journalist Bert Vuijsje is de gelukkige. Naast musici krijgen we ook aanmeldingen van Jazz-fans en andere belangstellenden. Een aantal personen heeft zich opgegeven als donateur. We zijn erg trots op dit geweldige resultaat in de eerste 14 dagen van onze live-gang.
15-01-2021 – BID gaat live!!
Afgelopen periode hebben we een lijst van Haagse musici in onze genres (Jazz, wereld- en improvisatiemuziek) samengesteld en vandaag zijn deze muzikanten benaderd om lid te worden van BID.
16-12-2020 – Balkonscenes subsidie
BID heeft van het Fonds Podiumkunsten subsidie gekregen om een “Meesterwerken” project uit te voeren. Haagse Jazz artiesten krijgen een opdracht om over een bepaalde “Meester” een concert te verzorgen. Het project zal ook worden opgenomen en als Podcast beschikbaar worden gesteld.
17-11-2020 – BID bestuur uitgebreid
De Haagse Saxofonist Simon Rigter is als 4e bestuurslid toegetreden tot het bestuur van onze vereniging.
07-10-2020 – BID opgericht.
Na een voorbereidingsperiode van twee maanden is vandaag onze Belangenvereniging voor Jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) opgericht bij de notaris. De muzikanten Ben van den Dungen, Ellister van der Molen, Michael Varekamp en Eef van Breen zijn dit initiatief gestart. In overleg met de Regentenkamer (die voor de initiële financiering zorgde) vormen Ben, Ellister en Han van den Bogaerde het eerste bestuur.